Room af Emma Donoghue

IMG_2636

IMG_2643

Den femårige Jack bor i Room; et værelse bestående af en seng, toilet og køkken. Her er han opvokset med sin mor, Ma, og selvom han hver dag ser fremmede ting i TV’et, ved han, at det ikke er sandt. De eneste eksisterende personer er Ma og ham, og så også den mystiske mand som kommer med deres forsyninger om natten.

“Women aren’t real like Ma is, and girls and boys not either. Men aren’t real except Old Nick, and I’m not actually sure if he’s real for real. Maybe half? He brings groceries and Sundaytreat and disappears the trash, but he’s not humans like us.He only happens in the night, like bats.”

Hele Jack’s verden er indenfor Room’s fire vægge, lige indtil Ma fortæller ham, at der er en hel verden udenfor.

‘Room’ er en bog om kidnapning og indespærring, om opvækst og om forholdet mellem en mor og hendes barn, men også om at lære nye ting og ikke at passe ind med omverdenen.


Da historien er fortalt fra Jack’s synsvinkel, er det ekstremt fascinerende at overvære hans syn på ting, som er så normale for os. Grundet hans manglende erfaring stiller han sig kritisk overfor vores hverdag og måde at leve på. Det naive synsvinkel er dog også til tider frustrerende, da Jack er så uvidende og derfor kan opføre sig mærkeligt eller ligefrem uhøfligt uden at ville det.

Men det barnlige synsvinkel er noget, jeg normalt sætter pris på i bøger, da jeg virkelig føler, at et barns tankegang har en masse at byde på.

‘Room’ er en bog med en masse på hjertet, og kan klart anbefales, hvis man leder efter en stærk, men ikke alt for tung læseoplevelse.


Har du læst bogen?

Advertisements

About booksforloners

Fanatiker for litteratur, kaffe, musik og en hel del mere.
This entry was posted in Anmeldelser and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s