Drageløberen af Khaled Hosseini

img_3197img_3190

I byen Kabul i Afghanistan bor Amir, en rig overklasse dreng, og hans tjener Hassan. Selvom deres levevilkår er så forskellige, er de bedste venner, og udgør et perfekt partnerskab i den årlige drageturnering. Amir vil gøre alt for at vinde turneringen og dermed opnå anerkendelse fra hans ellers ufølsomme far. Han går endda så langt, at han svigter Hassan på den grusomste måde, og skaber derfor en revne i deres venskab, som kun bliver større…

Fem år senere flygter Amir og hans far til USA fra krigen i deres hjemland, og må lægge deres hjem, penge og relationer bag sig. Men alt imens Amir bliver ældre, trækkes han tilbage til fortiden og til hans hjemland for at gøre uret godt igen imellem ham og Hassan.


Jeg har længe vidst, at ‘Drageløberen’ (eller ‘The Kite Runner’ som originaltitel) er betegnet et must-read. Og nu efter jeg selv har læst den, kan jeg blankt erkende, at det er sandt.

Først vil jeg kommentere på Khaled Hosseinis beundringsværdige skrivestil. Den bærer præg af poetiske beskrivelser, men sætningerne bliver dog ikke lange nok til, at historien bliver langtrukken eller ordene unødvendige.

“Det var kun et smil, ikke andet. Det gjorde ikke alting rigtigt. Det gjorde ingenting rigtigt. Kun et smil. En meget lille ting. Et enkelt blad i skoven der skælvede i kølvandet på en forskrækket fugl der tog flugten.

Men jeg vil tage imod det. Med åbne arme. For når det bliver forår, smelter sneen ét fnug ad gangen, og måske havde jeg lige set det første fnug smelte.”

‘Drageløberen’ er mere end bare en bog. Den illustrerer og fortæller nemlig om krig, flygtninge, voldtægt og fattigdom – ting som sker hver dag. Den viser en sammenhængen mellem de valg du tager nu, og den måde de vil præge hele dit liv. Det er en bog om tilgivelse fra andre, men i højere grad at tilgive sig selv.

På én og samme tid blev jeg knust og opbygget af ‘Drageløberen’. Den er en af de mest tragiske bøger jeg har læst, og sørgmodige hændelser kom i lange rækker. Men den er også endt på toppen af min liste over yndlingsbøger.

LÆS DEN!

Advertisements

About booksforloners

Fanatiker for litteratur, kaffe, musik og en hel del mere.
This entry was posted in Anmeldelser and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Drageløberen af Khaled Hosseini

  1. Pingback: Bedste læseoplevelser i 2016 | booksforloners

  2. Pingback: Seneste køb – #6 | Booksforloners

  3. Pingback: A thousand splendid Suns af Khaled Hosseini | BOOKSFORLONERS

  4. Pingback: Not another bookhaul – #7 | BOOKSFORLONERS

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s